Pushbullet, η πιο χρήσιμη εφαρμογή για το κινητό σου!

Μία απ τις πιο χρήσιμες εφαρμογές που εγκαθιστώ κάθε που αλλάζω κινητό είναι το Pushbullet. Μου ‘χει λύσει τα χέρια με διάφορους τρόπους, και είναι αγαπημένο «παιδί» των φανατικών χρηστών κυρίως του Android. Μάθετε γιατί!

Κατά βάση το Pushbullet είναι μια απλή εφαρμογή με έναν βασικό σκοπό: να μεταφέρει πράγματα από τον υπολογιστή σου στο κινητό σου και αντιστρόφως. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να ακολουθήσεις 3 απλούστατα βηματάκια: Να φτιάξεις λογαριασμό στο pushbullet.com, να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου από το App Store ή το Google Play, και να εγκαταστήσεις επίσης το extension για τον browser που χρησιμοποιείς.

Αυτό ήταν, είσαι πλέον έτοιμος να μεταφέρεις ασύρματα και χωρίς πολυπλοκότητες οποιοδήποτε αρχείο επιθυμείς, όπως επίσης και κείμενο από και προς τον υπολογιστή ή ακόμα και διάφορα links. Αυτό το τελευταίο μου έχει φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο, όταν, για παράδειγμα, διαβάζω κάτι ενδιαφέρον στο λεωφορείο και θέλω να ακολουθήσω όλα τα λινκς που δίνει κάποιο άρθρο, κάτι που είναι πολύ καλύτερο να κάνεις από υπολόγιστή. Με 2 μόνο κλικ, χάρη στο Pushbullet, το άρθρο με περιμένει στον υπολογιστή μου για να το διαβάσω με την ανεσή μου.

Το menu που εμφανίζεται όταν πατάς Share στο Pushbullet. Με γκρι οι συσκευές σου, ενώ παρακάτω φαίνονται οι υπολοιποι παραλήπτες.
Το menu που εμφανίζεται όταν πατάς Share στο Pushbullet. Με γκρι οι συσκευές σου, ενώ παρακάτω φαίνονται οι υπολοιποι παραλήπτες.

Πέρα απ την αλληλεπίδραση μεταξύ των δικών σου συσκευών, το Pushbullet έχει τη δυνατότητα να προωθήσει όλα αυτά τα αρχεία και τα λινκς και σε άλλους, εφόσον έχουν εγκαταστήσει και αυτοί την εφαρμογή, ενώ προσφάτως απέκτησε και τη δυνατότητα messaging, που όμως δεν έχω πολυχρησιμοποιήσει, καθώς υπάρχουν πλέον τόσες και τόσες άλλες εφαρμογές για αυτό τον σκοπό.

Η χρησιμότητά του δεν σταματά εδώ όμως. Μέσω του Pushbullet, και εφόσον το κινητό σου βρίσκεται στο ίντερνετ, μπορείς να στέλνεις SMS από το άνετο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου, αντί να παιδεύεσαι με την μικρή οθόνη του κινητού. Το Pushbullet extension, σε Chrome, Firefox, Opera και Safari, συνδέεται με το smartphone σου και σου εμφανίζει τις επαφές σου στον υπολογιστή και μπορείς κατευθείαν να αρχίσεις να στέλνεις μηνύματα.

Παράλληλα, οι ειδοποιήσεις του κινητού και τα εισερχόμενα μηνύματα εμφανίζονται στον υπολογιστή και μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί τους. Εξοικονομείς έτσι χρόνο, αν βρίσκεσαι ήδη μπροστά στον υπολογιστή και δε χρειάζεται να ψαχνεις να βρεις και να χρησιμοποιείς το κινητό, και ταυτόχρονα εξοικονομείς και μπαταρία, καθώς δεν ανάβει η οθόνη του κινητού, ο βασικός υπαίτιος για την κατανάλωση μπαταρίας. Πώς ακριβώς σε βοηθάει αυτό; Ένα παράδειγμα: έχοντας περάσει την εφαρμογή του goal.com στο κινητό μου, δέχομαι ειδοποιήσεις για τα σκορ που με ενδιαφέρουν. Το Pushbullet προωθεί αυτή την ειδοποίηση και την εμφανίζει για λίγα δευτερόλεπτα στον υπολογιστή μου. Χωρίς λοιπόν να κουνήσω ούτε χέρι, και χωρίς να χρειάζεται να κάνω συνεχώς refresh σε sites με live scores, γνωρίζω εντός του δευτερολέπτου τα σκορ που με ενδιαφέρουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα social media, καθώς τα comments, retweets κλπ, όλα εμφανίζονται στο κάτω αριστερά παραθυράκι του υπολογιστή μου, χωρίς να χρειάζεται κάποια δική μου ενέργεια! Fun fact: Πρόσφατα διάβαζα για άτομο που του κλέψανε το κινητό. Το Pushbullet όμως παρέμεινε συνδεδεμένο με τον υπολογιστή του, και του προωθούσε τις ειδοποιήσεις του, όπως επίσης και τις κλήσεις που δεχόταν από τη νέα Σιμ που είχε βάλει ο κλέφτης!

Pushbullet-640x401

Το καλό με το Pushbullet είναι ότι, αν και όλες αυτές οι δυνατότητες δεν είναι δικό του αποκλειστικό προνόμιο, καθώς μπορεί κανείς να τις βρει και σε άλλες εφαρμογές, όπως το AirDroid ή το MightyText, μόνο αυτό τις συνδυάζει σε ένα πακέτο εξαιρετικά απλό, χωρίς περιπλοκότητες, που λειτουργεί απροβλημάτιστα. Για τους λόγους αυτούς λοιπόν, προτείνω ανεπιφύλακτα να την κατεβάσετε όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη.

Advertisements

Join The Discussion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s