Πως μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες πήραν το όνομα τους;

Apple

Apple

Θα το πιστεύατε ότι ρόλο στην ονομασία έπαιξε μια επίσκεψη του Steve Jobs  σε έναν οπωρώνα μήλων; Ή το γεγονός ότι το “Apple” ακουγόταν αστείο, ζωηρό και μη εκφοβιστικό και το ότι θα τους έβαζε πάνω από την Atari στον τηλεφωνικό κατάλογο; O Jobs πάντα έλεγε ότι η απλότητα ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του.

google

Google

Τελικά κάποιες φορές είναι καλό να μην χρησιμοποιείς autocorrect. Έτσι ο Larry Page βρήκε το όνομα της εταιρίας του από ορθογραφικό λάθος της λέξης “googol”. Πριν το γκουγκλάρετε, να σας πούμε ότι το googol είναι μια μονάδα με δέκα μηδενικά και χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει το μέγεθος των πληροφοριών που υπάρχουν στο ίντερνετ.

spotify

Spotify

Κάποιες φορές μετράει το να μην ακούς καλά. Όπως οι δημιουργοί του Spotify που ένας από αυτούς παράκουσε τις λέξεις “spot” και “identity” όταν του φώναζε ο άλλος από την άλλη άκρη του διαμερίσματος τους.

microsoft

Microsoft

Πολλοί νομίζουν ότι το όνομα της εταιρίας το εμπνεύστηκε ο Bill Gates αλλά στην πραγματικότητα το εμπνεύστηκε ο  Paul Allen. Το όνομα βγαίνει από τους MICROprocessors (μικροεπεξεργαστές) που ήθελαν να κατασκευάσουν και το μέλλον των υπολογιστών, το SOFTware.

instagram

Instagram

Θέλοντας να βρουν έναν τίτλο του “εδώ και τώρα” οι δημιουργοί του Instagram συγχώνευσαν τους όρους “instant camera” και “telegram” για να αποδώσουν την γρήγορη αλληλεπίδραση με την εφαρμογή.

sony

Sony

Συνδυάστε την λατινική λέξη για τον ήχο (sonus) και την αμερικάνικη αργκό για έναν έξυπνο νέο (sonny) και ορίστε το όνομα για έναν κολοσσό που αξίζει δισεκατομμύρια  στον τομέα των ηλεκτρονικών. Ο ιδρυτής Akio Morita πίστευε ότι το “Sony” ήταν ένας τρόπος για να δηλώσουν ότι ήταν “έξυπνοι νέοι που εργάζονται στην βιομηχανία της εικόνας και ήχου”.

nintendo

Nintendo 

Το όνομα της εταιρίας που μας προσέφερε τον Super Mario βγαίνει από τις κινέζικες λέξεις “υποταγή” και “ουρανός” που συνθέτουν την λέξη Nintendu που είναι το ιαπωνικό όνομα της εταιρίας. Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση Nintendo σημαίνει δούλεψε σκληρά και άσε τον Θεό να κάνει τα υπόλοιπα.

airbnb

Airbnb

Υπήρχε μία περίοδος που οι Brian Chesky και Joe Gebbia δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά ως σχεδιαστές ιστοσελίδων. Έτσι αποφάσισαν να νοικιάζουν το διαμέρισμα τους με 3 φουσκωτά στρώματα και να προσφέρουν και πρωινό. Έτσι το site τους ονομάστηκε “Air bed and breakfast” και αργότερα, όταν άρχισε το startup τους να γίνεται διάσημο μετονομάστηκε σε Airbnb.

twitter

Twitter

Ο πρώην CEO της εταιρίας, Jack Dorsey, δεν ήταν σίγουρος για το όνομα της. Έτσι έβαλε την ομάδα του να αποφασίσει και αυτή αποφάσισε το Twitter που συνδυάζει τον ήχο ενός πουλιού και μία σειρά λέξεων που δεν βγάζει νόημα. Ενδιαφέρον έχει ότι μέσα στα υποψήφια ονόματα ήταν και το Twitch πριν ακόμη δημιουργηθεί η γνωστή υπηρεσία streaming.

Advertisements

Join The Discussion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s