Θεωρείς τον εαυτό σου ενήλικα και ότι τα Pokemon είναι παιχνίδια για παιδιά; Think again!

Λίγο πολύ όλοι οι κάτω των 30 μεγαλώσαμε παίζοντας Pokemon, ή έστω έχοντας ακούσει για αυτά. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η ενασχολησή μας όλο και μειωνόταν, καθώς μεγαλώναμε ενώ παράλληλα βγαίναν συνεχώς νέα Πόκεμον, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν κανα 50.000 Πόκεμον που να πρέπει θεωρητικά να θυμόμαστε. Too much, και σιγά σιγά η σειρά έχανε το γοητρό της με τα παιδιά, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η ραγδαία αύξηση στην χρήση των smartphones, και των παιχνιδιών όπως Angry Birds στα οποία στρεφόντουσαν τα παιδιά. Η Nintendo, κολλημένη στις επιτυχίες του παρελθόντος, και χωρίς να αναγνωρίζει την επανάσταση που έφερναν τα smartphones, επέλεξε να τα αγνοήσει και να βγάζει όλα τα χιτ παιχνίδια της στις δικές της φορητές κονσόλες, οι πωλήσεις των οποίων όσο πάει και φθίνουν. Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει με θεαματικό τρόπο τώρα, με την επικείμενη κυκλοφορία του Pokemon Go σε Android και iOS!

Τι είναι το Pokemon Go? Για αρχή είναι ένα παιχνίδι Πόκεμον (σώώώώώπα) που σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεις και να πιάνεις διάφορα άγρια Πόκεμον, να τα εκπαιδεύεις και να μάχεσαι με άλλους εκπαιδευτές. Η τεράστια, ΤΕΡΑΣΤΙΟΤΑΤΗ διαφορά όμως με τα προηγούμενα παιχνίδια είναι ότι αυτό θα το παίζεις στην πραγματική ζωή, μέσω virtual reality! Θα βγαίνεις δηλαδή απ’ το σπίτι και το κινητό σου, μέσω του GPS θα σε ειδοποιεί ότι στα 200 μέτρα αριστερά, στην παιδική χαρά ξερωγώ, υπάρχει ενα Rattata! Για να το πιάσεις θα πρέπει να πας ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΠΕΡΠΑΤΟΝΤΑΣ ως εκεί και να του πετάξεις μια virtual Pokeball απ’ το κινητό σου! Οι μάχες με άλλους trainers θα είναι επίσης αληθινές, καθώς θα μάχεσαι άτομα που έχουν επίσης εγκατεστημένη την εφαρμογή, όπως τον αδερφό σου ή ακόμα και random strangers! Υπάρχει, όπως φαίνεται και στο trailer και η ικανότητα να δημιουργήσεις ομάδες με άλλους εκπαιδευτές και να μάχεστε μαζί, ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να πιάσετε ένα θρυλικό πόκεμον. Επίσης, πέρα απ το να πολεμάς μπορείς φυσικά να ανταλλασεις Πόκεμον, και γενικά να κάνεις τα περισσότερα, αν όχι όλα τα πράγματα που μπορούσες και στα παλιότερα παιχνίδια, απλά με έναν πολύ μεγαλύτερο κόσμο, που ονομάζεται…Γη, με κορυφαία γραφικά, και πανεξυπνο ΑΙ.

Δε ξέρω για άλλα μέρη, σίγουρα πάντως ο Snorlax θα ναι στο ΑΠΘ και στις παρακείμενες καφετέριες!

Η ακόμα μεγαλύτερη πατέντα του Pokemon Go είναι ότι δεν θα είναι όλα τα Πόκεμον διαθέσιμα κάπου εδώ κοντά σου. Τα συνηθισμένα, φλωρικα, χαμηλών λέβελ, οκ, θα τα βρίσκεις όπου σταθείς και όπου βρεθείς. Πώς θα σου φαινόταν όμως να χρειαστεί να ταξιδέψεις μέχρι την Αρκτική για να βρεις ένα Articuno ή να σκαρφαλώσεις σε ένα ηφαίστειο για να τσακώσεις τον Charizard? Η θεωρία είναι ότι τα σπάνια Πόκεμον θα βρίσκονται σε αντίστοιχα σπάνιες τοποθεσίες, όπως μνημεία και αξιοθέατα, και ότι θα πρέπει να ταξιδέψεις κανονικά για να τα πιάσεις, κάτι που μου φαίνεται ιδιοφυές! Όπως καταλαβαίνουμε, αυτό δεν είναι κλασσικό παιχνίδι για παιδία (μιας και μπορεί να είναι μέχρι και επικίνδυνο, ικανά τα χω να χωθούν σε καναν υπόνομο για να πιάσουν τον Grimer), απευθύνεται περισσότερο σε ενήλικες, και αυτό είναι επίσης τέλειο, καθώς, για αρχή τουλάχιστον, θα υπάρχουν μόνο τα 151 Πόκεμον 1ης γενιάς, αυτά που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε!

To γελοίο ρολογάκι Pokemon Go Plus θα δονείται όταν βρίσκεσαι κοντά σε Πόκεμον, και ταυτόχρονα θα σε βοηθάει στην αποφυγή ερωτικών συντρόφων!

Το παιχνίδι το αναπτύσσει η Nintendo μάζι με την Niantic Labs, εταιρεία που παλιότερα είχε φτιάξει το Ingress, που είχε παρόμοιο gameplay, πάλι ξεσήκωνε παίκτες από καναπέδες, σκαμπώ και καρέκλες για να φτιάξουν portals, και με το οποίο είχαν συμβεί διάφορα τρελά σκηνικά, όπως για παράδειγμα να συλληφθούν παίκτες, οπότε με ένα αγαπημένο franchise και potentially εκατομμύρια παικτών, μπορείτε να φανταστείτε τι έχει να γίνει! Το κατέβασμα της εφαρμογής θα είναι δωρεάν, αλλά θα υπάρχουν in-app purchases, καθώς θα πρέπει, για παράδειγμα να αγοράσεις τις pokeballs ή τα potions με κανονικά λεφτά! Τέλος θα υπάρχει ένα έξτρα εξάρτημα σα ρολόι, το Pokemon Go Plus, για το οποίο δε γράφω πολλά, γιατί μου φαίνεται γελοίο! Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 και ήδη έχει γίνει τεράστιος ντόρος γύρω απ’ αυτό. Ελπίζω να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων!

Advertisements

Join The Discussion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s