Rocket League, κάψιμο και λιώσιμο!

Το Rocket League είναι ένα βιντεοπαιχνίδι που συνδυάζει αμάξια, καταστροφές και ποδόσφαιρο. Το Rocket League είναι ένα απ’ αυτά τα παιχνίδια που πετάγονται από indie εταιρείες απ’ το πουθενά, σαν το Minecraft. Το Rocket League ένας απ’ τους λόγους που δεν ανανεώνεται αυτό το site, καθώς αφιερώνω ώρες παίζοντας!

Το πως παίζεται νομίζω μπορεί ο καθένας λίγο πολύ να το καταλάβει, ήδη απ’ το τρέιλερ. Στην ουσία του είναι ένα βιντεοπαιχνίδι ποδοσφαίρου, που όμως αντί για παίχτες έχει αμάξια, και επίσης λείπουν…σχεδόν όλα τα στοιχεία του ποδοσφαίρου, όπως τα φάουλ, τα πλάγια, οι αλλαγές κλπ. Υπάρχουν μπόλικα μοντέλα αμαξιών για να διαλέξεις, και μπορείς να επηρεάσεις όσο θες το εμφανισιακό τους κομμάτι, αλλά πέρα απ’ την εμφάνιση και τις διαφορές στο μέγεθος, κανένα δεν έχει κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του άλλου, δίνοντας έτσι απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι, και ταυτόχρονα αναδεικνύοντας έτσι μόνο τους πραγματικά καλούς παίκτες.

Πέρα απ’ τους κλασικούς χειρισμούς ενός αμαξιού (γκάζι, φρένο, τιμόνι, χειρόφρενο) έχεις δύο ακόμα δυνατότητες: το άλμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που σε βοηθάει να φτάνεις ταχύτερα στον στόχο σου, και το Boost, την πυραυλοκίνηση, που όταν είσαι στο έδαφος σου επιτρέπει επίσης να φτάσεις υπερηχητικές ταχύτητες, αλλά όταν βρεθείς στον αέρα (και εφ’ όσον είσαι έμπειρος παίχτης) μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να πετάξεις και να πετύχεις εντυπωσιακότατα γκολ σαν αυτό:

Τα παραπάνω είναι τα πολύ βασικά controls του παιχνιδιού, που είναι εύκολο να τα μάθεις μέσα σε μια ώρα, αλλά πολύ δύσκολο να πεις ότι τα κατέχεις πραγματικά, κάτι που πραγματικά αποδεικνύεται η συνταγή για κάθε επιτυχημένο παιχνίδι. Παράλληλα έχει απίστευτη πλάκα, ειδικά στα χαμηλά επίπεδα, όταν εσύ και οι αντίπαλοί σου δεν πολυξέρετε να παίζετε, με αποτέλεσμα να εκτυλίσσονται μπροστά σου απίστευτα fails. Ιδού:

How a true teamplay feels like! - Imgur.gif

Παρόλο που υπάρχει offline mode, με πρωταθληματάκι στο οποίο αντιμετωπίζεις ομάδες από bots, το πραγματικό ζουμί βρίσκεται στο online. Υπάρχουν 2 modes το Unranked, όπου παίζεις κατά βάση για την πλάκα σου, ή για εξάσκηση, και μπορείς ακόμα και να σηκωθείς να φύγεις στην μέση ενός ματς, και το Ranked, στην οποία ξεκινάς με 50 πόντους και προσθαφαιρούνται ~8-14 πόντοι, αν νικήσεις ή αν χάσεις, ανάλογα τις ικανότητές σου κι αυτές του αντιπάλου. Εδώ όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι σοβαρότερα και σαφώς πιο ανταγωνιστικά, καθώς όλοι κυνηγάνε την νίκη που θα τους βοηθήσει να ανελιχτούν στα Ranks (χρειάζεσαι 100 για το πρώτο Rank, το Bronze I, 200 για το Bronze II, 300 για το Bronze III, 400 για το Silver I κοκ). Κάθε mode έχει τις δικές του “playlists” όπου επιλέγεις τον αριθμό των παικτών που θα έχει κάθε ομάδα (1vs1, 2vs2, 3vs3 απλό και 3vs3 με ομάδες). Το Unranked έχει 2 επιπλέον playlists, 4vs4 και Mutator Mashup. Τα Mutators είναι μια πρόσφατη προσθήκη στο παιχνίδι, και είναι η δυνατότητα να αλλάζεις στοιχεία όπως το πόσο βαριά θα είναι η μπάλα, ή άμα θα ανανεώνεται αυτόματα το Boost σου, στοιχεία που προσδίδουν εντελώς διαφορετική χροιά στο παιχνίδι. Στο offline μπορείς να επιλέξεις από μόνος σου ποια mutators θα ενεργοποιήσεις, ενώ στο Mutator Mashup επιλέγονται τυχαία απ’ το παιχνίδι.

Ένας απ’ τους λόγους που έχει κάνει πάταγο στο ίντερνετ το Rocket League, πέρα απ’ την τεράστια πλάκα που έχει, είναι και οι τακτικές της εταιρείας που το έφτιαξε. Για αρχή, το πρωτοδιέθεσε δωρεάν στο PlayStation Store για PS4, και πολύ φθηνά (20€) στο Steam. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει διάφορα DLC, πάμφθηνα, στα 4€, τα οποία παρέχουν όμως μόνο κοσμητικές προσθήκες, ώστε να διατηρηθεί η προαναφερθείσα ισορροπία στα αμάξια. Τα νέα γήπεδα διατίθενται δωρεάν με τα updates του παιχνιδιού, δημιουργώντας έτσι πολύ θετικό κλίμα μεταξύ των developers και των χρηστών, και πολλοί στα forums αναφέρουν ότι αγόρασαν τα DLC χωρίς να πολυχρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους, ίσα για να στηρίξουν την προσπάθεια της εταιρείας για φθηνά DLC, και δωρεάν σημαντικές προσθήκες. Το μέλλον του φαίνεται να προδιαγράφεται λαμπρό, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τις μελλοντικές προσθήκες, όπως το χόκεϊ του προηγούμενου βίντεο, ή το νέο, εμπνευσμένο από το Mad Max DLC:

Γενικά έχουμε ένα πολύ δυνατό, πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι, στο οποίο μπορείς να αφιερώσεις ώρες χωρίς να το πάρεις χαμπάρι (μιλάω εκ πείρας, με 120 περίπου ώρες «χαμένες»). Αν έχεις 20€ στην άκρη και σου αρέσει το ποδόσφαιρο και τα αυτοκινητάκια και οι εκρήξεις (βασικά σε ποιον δεν αρέσουν;) χτύπα το αβλεπί και κάνε με add στο Steam να παίξουμε κάνα ματσάκι. Μέσα θα μαι!

76561198084055648

Advertisements

Join The Discussion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s