Επεκτάσεις Chrome που χρησιμοποιώ (και θα έπρεπε και εσείς)

Δεν είναι το πιο πρωτότυπο άρθρο που γράφτηκε ποτέ, αφού φαίνεται να υπάρχουν …

best chrome extensions 2017 - Google Search…κοντά 6,5 εκατομμύρια αποτελέσματα φέτος μόνο, αλλά μέσω αυτού θέλω να φέρω στο προσκήνιο μερικές από τις επεκτάσεις που δεν πολυαναφέρονται στα υπόλοιπα άρθρα. Είναι αυτές παρακάτω μαζί με μια σύντομη περιγραφή της καθεμιάς:

1-3v1-0gribS6qrqwv1uRe4w

Awesome Screenshot Minus Εφαρμογή για screenshots, παρόμοια με το Lightshot με το οποίο σκέφτομαι να το συγκρίνω μία από αυτές τις μέρες, για να δω ποια είναι η καλύτερη. Λαμβάνει στιγμιότυπα οθόνης και σας επιτρέπει να τα επεξεργαστείτε πριν από την αποθήκευση. Οι εικόνες που βλέπετε στο άρθρο είναι τραβηγμένες και επεξεργασμένες με αυτό. Η δυνατότητα ανεβάσματος τους στο site τους μόνο για 3 μέρες είναι πολύ χρήσιμη αν θέλετε να στείλετε ένα προσωρινό screenshot, ενώ άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το screenshot ολόκληρης της σελίδας (με σκρολάρισμα δηλαδή), την λήψη μετά από 3-5 δευτερόλεπτα, καθώς και screenshots της επιφάνειας εργασίας.
Checker Plus for Gmail
Ειδοποιήσεις για τα mail σας και πολλά άλλα. Πραγματικά ευέλικτη επέκταση που σας επιτρέπει να κάνετε ό,τι θέλετε στον Gmail λογαριασμό σας χωρίς να αφήσετε ποτέ την τρέχουσα καρτέλα σας.
Disable HTML5 autoplay
Σταματά τα ενοχλητικά βίντεο από την αυτόματη αναπαραγωγή, σωτήρια επέκταση! Προσοχή: δεν είναι πολύ σταθερό και χαλάει πράγματα όπως τα βίντεο του Twitter, οπότε ορίστε την προεπιλεγμένη ενέργεια σε “Do Nothing” και αλλάξτε μόνο σε “Stop Autoplay” στις ιστοσελίδες που σας ενοχλούν. Επίσης μερικές φορές δεν λειτουργει καν, αλλά όπως και νά ‘χει, όπου και όταν λειτουργεί, είναι ζωτικής σημασίας!
Google Docs Offline
Αυτονόητο, σωστά;

1-SRVps8SDcpZJWHvuIowwNg

Native URL shortener
Μικρούλα επέκταση που συντομεύει τις διευθύνσεις URL. Θα ‘χετε προσέξει πως κάθε φορά που αντιγράφετε μια διεύθυνση URL με ελληνικούς χαρακτήρες, μετατρέπεται σε ένα μπερδεμένο χάος, σωστά; Χρειάζομαι λοιπόν αυτή την εφαρμογή, κυρίως για αισθητικούς λόγους (για να μην γεμίζω τις συνομιλίες μου με 10 γραμμές άκυρο κείμενο). Επίσης καλό για φάρσες, αν δεν υπάρχει προεπισκόπηση του συνδέσμου!

Pickpocket
Χρήσιμο για την αποθήκευση πραγμάτων στο Pocket. Καλύτερη από την επίσημη επέκταση Pocket γιατί σας επιτρέπει να ρίξετε μια ματιά στα αποθηκευμένα άρθρα και να τα διαχειριστείτε (προσθέστε ετικέτες, διαγράψτε κ.λπ.). Επίσης δείχνει πόσα αδιάβαστα άρθρα έχω -1273 κατά τη στιγμή της γραφής – που με ωθεί να διαβάσω περισσότερα και να κατεβάσω το μετρητή στο μηδέν – αν και ξέρω ότι ποτέ δεν θα το καταφέρω αυτό! Για το Pocket, και άλλες εφαρμογές ανάγνωσης, θα γράψω σύντομα ένα ξεχωριστό άρθρο.
Pushbullet
Επιτρέπει την αποστολή συνδέσμων, αρχείων κ.λπ. μεταξύ συσκευών (laptops, smartphones, tablets) και μεταξύ χρηστών και, το καλύτερο, αντικατοπτρίζει τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου μου στον υπολογιστή μου, οπότε δεν χρειάζεται να το ελέγξω κάθε φορά που χτυπάει. Επιτρέπει και να απαντάτε στα ληφθέντα sms από τον υπολογιστή. Χρειάζεστε φυσικά και την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σας. Θα πάρει το δικό του λεπτομερές άρθρο επίσης, σε κάποια φάση.

Radd.it
Επέκταση για τον ιστότοπο radd.it, ο οποίος συγκεντρώνει κάθε μουσικό λινκ που αναρτάται στο Reddit και το τοποθετεί σε μια λίστα αναπαραγωγής για να το streamάρετε. Πολύ δυνατό για την ανακάλυψη μουσικής και την παθητική ακρόαση μουσικής χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από κάθε subreddit ξεχωριστά! Μπορεί να παρατηρήσετε στο screenshot ότι είναι απενεργοποιημένη, θα εξηγήσω το γιατί σε λίγο.

1-olsqmskhdnvy-9lpdx_n9w.png

Save to Google

Μια επέκταση για την αποθήκευση σελίδων στο Google Save. Δεν ξέρω πραγματικά πώς διαφέρει από τους σελιδοδείκτες. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για να αποθηκεύω όμορφα πράγματα για τα οποία δεν έχω καμία χρησιμότητα αλλά θα ήθελα να επισκεφτώ και πάλι στο μέλλον, όπως αυτό το site , ενώ οι σελιδοδείκτες αφορούν συνδέσμους που δεν έχω ακόμα δει ή διαβάσει.

Session Buddy
Ανοίγω πάρα πολλές καρτέλες. Αυτή η επέκταση με βοηθά να τις διαχειριστώ, παρουσιάζοντάς τες σε λίστα, ώστε να μπορώ να μεταβώ γρήγορα σε αυτό που θέλω ή να τις αποθηκεύσω για άλλη φορά, να τις μεταφέρω σε άλλο παράθυρο κ.λπ.

Snapcopy
Αντιγραφή από τον υπολογιστή, επικόλληση στο smartphone (πρέπει να έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή για Android) και αντίστροφα. Απλή, μικρή, χρήσιμη επέκταση. Το Pushbullet είχε παλία αυτή τη δυνατότητα, αλλά στη συνέχεια το έκανε πληρωτό, εξοργίζοντας πολλούς χρήστες και κάνοντας τους να εγκαταλείψουν το πλοίο.

1-fGwMAwYoFHYub3IEat4iFA

Streamkeys
Τώρα φτάνουμε στα καλά! Η τελευταία προσθήκη στο οπλοστάσιό μου, αυτή η όμορφη μικρή επέκταση που σας επιτρέπει να ορίσετε προσαρμοσμένα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο για αναπαραγωγή / παύση, επόμενο κομμάτι κ.λπ. σε σχεδόν όλα τα sites με μουσική και να τα ελέγξετε ενώ βρίσκονται στο παρασκήνιο. Λειτουργεί με το radd.it και γι ‘αυτό απενεργοποίησα τη δική του επέκταση.

Stylish
Ρίξτε μια ματιά στην πρώτη εικόνα αυτού του άρθρου. Παρατηρείτε τη μαύρη σελίδα αναζήτησης; Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στο site Userstyles και τη μεγάλη κοινότητά του που καλύπτει σχεδόν κάθε site. Αυτή η επέκταση μπορεί να είναι για λίγο πιο προχωρημένους χρήστες, αλλά είναι ένα lifesaver: Τα μάτια μου με ευχαριστούν από την στιγμή που το εγκατέστησα και έκανα μαύρο κάθε site που μπαίνω! Μπορεί να ποστάρω ένα tutorial γι ‘αυτό, επειδή πραγματικά κάνει το σερφάρισμα στο διαδίκτυο το βράδυ τόσο πολύ καλύτερο!

Tab Wrangler
Όπως προαναφέρθηκε, ανοίγω πάρα πολλές καρτέλες. Αυτή η επέκταση μου επιτρέπει να περιορίσω αυτή τη συνήθεια μου, κλείνοντας αυτόματα τις καρτέλες που είναι ανενεργές για 20 λεπτά. Το ελάχιστο ποσό των καρτελών που επιτρέπεται να παραμείνει ανοιχτό, καθώς και ο χρόνος πριν από το κλείσιμο της καρτέλας είναι προσαρμόσιμοι και οι κλειστές καρτέλες παραμένουν σε μια λίστα, ώστε να είναι εύκολο να τις ανοίξετε ξανά.

uBlock Origin
Υπεραπαραίτητο Adblock. Θεωρείται το καλύτερο από πλευράς απόδοσης και έρχεται χωρίς τις βλακείες περί “αποδεκτών διαφημίσεων” που έχουν τα άλλα adblocks. It just works.

Αυτές είναι πάνω κάτω οι επεκτάσεις που χρησιμοποιώ. Γενικά προσπάθησα να κρατήσω τις πολύ γνωστές στο ελάχιστο, προωθώντας άλλες πιο άγνωστες. Αν έχετε κάποια εφαρμογή που σίγουρα πρέπει να χρησιμοποιήσω ή μια καλύτερη εναλλακτική λύση από αυτές που έγραψα, μην διστάσετε να γράψετε ένα σχόλιο, αφού είμαι συνεχώς στο κυνήγι για μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης!

An english version of this article can be found here

Advertisements

Join The Discussion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s